Despre Vital Servicii Tratamente Informatii Glosar Contact  
 
 
 Servicii medicale  
 Tratamente  
   
 
Esti in sectiunea: Informatii medicale Prostata

      Ce este prostata?
Prostata
Adenomul de prostata
Prostatite
Cancerul de prostata
Antigenul prostatic
Incontinenta urinara
Alte surse de informare
   Prostata este un organ musculo-glandular, asezat imediat sub vezica urinara, in loja prostatica, inconjurind ca un manson prima portiune a uretrei. Prostata are forma unei castane, cu virful in jos si baza spre vezica urinara. Fata dorsala a prostatei vine in raport cu rectul, fiind astfel posibila palparea ei prin anus. La un barbat de 20-25 de ani, prostata are o lungime de 4-4,5 centimetri, o latime de 3-5 centimetri si o greutate de aproximativ 20 de grame, ea avind un diametru de circa 38 de milimetri.

       
Afectiuni ale prostatei
Prostata este un organ delicat si destul de capricios, ce necesita multa grija, lucru neglijat de majoritatea barbatilor.

  • Prostatita este o infectie a prostatei ce survine in special la barbatii tineri.
  • Adenomul de prostata este o tumoare benigna, cunoscuta si sub numele de hipertrofie prostatica sau adenom periuretral.
  • Cancerul de prostata, frecvent la barbatii de peste 50 de ani, ocupa un loc important in patologia urologica. El are o evolutie clinica lenta, insidioasa, fara manifestari imediate, net sesizabile, fiind de cele mai multe ori descoperit intimplator, in cadrul unui examen clinic general.
    De aceea este foarte important, ca de la 50 de ani, barbatii sa mearga o data pe an la medic, pentru un tuseu rectal.


  Vital© 2011 All rights reserved  
Design by DeBit Services